VINVERDENS GODE VIN

NORDEUROPAS LEDENDE VINKJELLER

Sidan 1979 har eigar og vinentusiast Jan Bruse Andersen brukt mykje tid og energi på å realisere ein draum om å bygge opp ei av verdas mest komplette vinsamlingar.
Park Hotel Vossevangen AS er stolte over at Jan Bruse Andersen sin draum i dag er realisert og at vi har ein av verdas største og beste vinkjeller med over 40.000 flasker på lager. Vinsamlinga dekker stort sett heile vinverda og inneheld om lag 6000 etikettar.

HVER FLASKE HAR EN HISTORIE Å FORTELLE

Vi trur at vin kan fortelje ei historie og at kvar flaske er ei unik oppleving, ei oppleving vi gjerne vil dele med deg. Ta del i den historia kvar vinflaske kan fortelje, frå den unge og sprudlande til den meir subtile karakteren av moden vin. Vi er stolte av å kunne gje vinen den tid den treng for å utvikle potensiale sitt for slik å kunne fortelje historia si på beste måte.

VÅRT TEAM AV EKSPERTER

Dei siste åra har kjellaren vert administrert av Francesco Marzola. Francesco Marzola er vinnar av «Norges beste sommelier» i 2020 og «Skandinavias beste sommelier» i 2018. I dag er det tvillingparet Reidar & Robert som forvaltar kjellaren, som tidlegare «læregutar» av Francesco er kjellaren i gode hender.

Wine Director – Reidar R. R. Johansen
Head Sommelier – Robert R. R. Johansen

ARRANGEMENTER OG VINSMAKING

Både spektakulær og sofistikert, vinkjelleren er den perfekte tilstelning for private arrangementer eller konferanser, det ideelle stedet for vinsmaking eller seminarer dedikert til den pristunge vinskaperkunsten. Å gå inn i kjelleren for å velge en flaske og prøve vin i hjørnet med utsikt over etikettene gir gjestene våre en helt unik opplevelse. Personalet på Park Voss vil i tillegg gjerne hjelpe deg med å planlegge dedikerte arrangementer for vinsmaking og smaksprøver.
Grunna den tid og omsorg lagra vin krev ber vi om at vinen blir bestilt minst eit døgn før den skal nytast.

Dela med dig:
Parkvoss Insight Finewine