Vinkveld

Ein kveld med Terras Gauda

Me fortsetter med å ha tema kveld med ein spennande og ambisiøs produsent frå Nord-Vest Spania, nemleg Terras Gauda! 

Camilla frå Moestue Grape Selection kjem på besøk til oss for å fortelja om produsenten og viner!

Bodegas Terras Gauda blei startet i 1990, med ambisjon om å lage kvalitetsvin. Hovud druen er albarino, med innslag av dei andre lokale druesortane loureiro, treixadura og caina blanca. Terras Gauda hadde som mål å lage ein kompleks vin, samansett av lokale druetypar. Resultatet blei å lage ein DO Rias Baixas med tilleggsbetegnelsen O Rosal, der Albariño inngår med 70%, resten støttes av loureiro, caiño og treixadura.

Terras Gauda bedrive omfattande forsking og eksperimentering med druetypar, klonar og produksjons teknikkar. Dei har i dag øve 80 hektar vinmark i produksjon. Oppbindingsteknikken er guyot i motsetning til den tradisjonelle parron/pergola. Resultatet er mindre avlingar og ikkje minst druer som oppnår høgare og bedre modning. All vinen lages og lagres i ståltanker og det bruker ingen malolaktisk gjæring for å behalde høgast mulig syrlegheit i vinene.

Me skal smake 6 spennande viner frå produsenten, og kjøkken skal lage ein 4 retter tilpassa til kvelden!

Viner blir følgande:

- Abadia de San Campio 2020
- Terras Gauda 2020
- Terras Gauda Black Label 2017
- Heraclio Alfaro Rioja Crianza 2016
- Pittacum 2016
- Terras Gauda La Mar 2017

På grunn av restriksjonar vi skal ha dette i restauranten, Her har me god avstand mellom bord og gode smittevern.

Bordbestilling skal være mellom kl. 18:00 og 20:00 for å rekke å nyte kvelden.

Pris for 4 retter meny + 6 viner frå produsenten Terras Gauda + prat frå Camilla blir 1000,- nok per person.

Bestilling eller spørsmål til francesco@parkvoss.no.

Nyheiter


You are now subscribed